Közvetlen Kapcsolat Istennel

belső fény és hang meditációval

Article Index

A Quan Yin meditációs módszer az az egyedülálló és legősibb meditációs technika, ami segít Neked abban, hogy újra felfedezd önmagadban a Mindenható Erőt, amely Belső Fényként és Hangként jelenik meg. A Quan Yin módszer minden vallással és hitbéli meggyőződéssel összeegyeztethető. Sok szentírásban említik, szerte az egész világon.

"Mi azon az Igén meditálunk, ami a belső rezgés, azon az Igén, ami jelzi a frekvenciát, az Isteni erőt. Mert mi vagyunk Isten temploma, és Isten ily módon beszél hozzánk. Ő fény formájában jelenik meg nekünk, és hangok formájában beszél hozzánk."

Tőled függ, hogy kihasználod-e a lehetőséget, hogy felfedezd ezt a ritka és ősi misztikus módszert, a leggyorsabb, legbiztonságosabb és legkönnyebb utat, vissza Isten Országába, az igazi kul­csot, önmagad megismeréséhez.

Ching Hai Legfelsőbb Mester Nemzetközi Szervezete annak szenteli magát, hogy hozzáférhetővé tegye a Quan Yin módszert az egész világon, annyi embernek, amennyinek csak lehetséges. Ellenszolgáltatás nélkül teszi ezt, az emberiség, és minden lény hasznára ezen a bolygón és a világegyetemben.
Ching Hai Mester nem azért jött, hogy a tanítványává tegyen, hanem azért, hogy segítsen neked abban, hogy önmagad mesterévé válj!

"Ez a belső dallam be tud gyógyítani minden sebet, teljesíthet minden vágyat és csillapíthat minden világi szomjúságot. Mindenható és szeretetteljes. Mivel mi is ebből a hangból vagyunk, a vele való kapcsolat békét és megelégedettséget ad szívünknek. Miután hallottuk ezt a Hangot, egész lényünk átalakul, életszemléletünk gyökeresen, a legjobb irányba változik."

A beavatás egy ősi szertartásán keresztül ez a megvilágosodott lélek ráébreszthet minket a "Legfelsőbb Mesterre", ami a Földön minden ember alaptermészete és veleszületett joga. Ching Hai Legfelsőbb Mester azon ritka élő szentek egyike, aki önmegvalósítását ingyen és feltételek nélkül osztja meg mindazokkal, akik a megszabadulást és a spirituális szabadságot őszintén keresik.

"A beavatás valójában csak egy kifejezés a lélek megnyitására. Tudod, el vagyunk halmozva sokfajta akadállyal, láthatatlanokkal és láthatókkal is. Az úgynevezett beavatás az a folyamat, amikor kinyílik a bölcsesség kapuja, és a bölcsesség kiáramlik az egész világra, megáldja azt, csakúgy, mint az úgynevezett Ént. De az igazi Én mindig dicsőséges és bölcsességgel teljes, úgyhogy annak megáldására nincsen szükség."

"Valahányszor, amikor teljes szívedből, minden figyelmedet egyetlen dologra összpontosítod, az a meditáció. Én csupán a Belső Erőre, Isten könyörületére, szeretetére és irgalmára figyelek."

"Csak az az igazi szeretet, amikor úgy szeretünk, ahogy Isten szeret. Máskülönben ez csak egy része a szeretetnek. Isten szeretetének egy része jelenik meg férfi és nő között. Isten szeretetének egy része valósul meg anya és gyermeke között. El tudod képzelni a teljes egészet, amely eláraszt Téged, és kisugárzik az egész világra?"

"A legfontosabb dolog ezen a világon a küldetésünkön kívül az, hogy szeressünk másokat."

Ching Hai Legfelsőbb Mester

Azért, hogy lecsendesítsük elménket, hogy befogadjuk a mennyekből, Isten Országából vagy a felsőbb világokból jövő tanításokat. Állandóan imádkozunk és kérünk: "Kérlek, adj nekem bölcsességet, kérlek, add meg nekem azt", és azután, amikor Isten akar beszélni, neki akkor már nincs esélye, mert mi állandóan elfoglaltak vagyunk. Beszélünk, kérünk és nem figyelünk. Érted? Szóval a meditálás az odafigyelés ideje. Mint amikor felteszel nekem egy kérdést, egy ideig nyugalomban és csendben kell lenned, ilyenkor van esélyem arra, hogy megmondjam neked azt, amit akarok, vagy amit neked tudnod kell. Igaz? Szóval ilyen a meditálás. Ülj nyugodtan és fogadd be az üzenetet. Egyébként Isten millió dolgot akar neked elmondani, és neked nincs időd ezt meghallani. Túlságosan el vagy foglalva a beszéddel, az imádkozással, az énekléssel, a leborulással és a rózsafüzér számolásával. Rendben van, ha ezt teszed. Nem azt mondom, hogy ez nem jó. Ez nagyon jó, de azután el kell csendesednünk egy ideig, hogy Istennek legyen esélye a közlésre.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
U.C. Berkeley, USA,
1989. október 13

*****

A béke mindig bennünk volt. Csak arról van szó, hogy amikor nagyon elfoglaltak vagyunk, kívül kutatunk, talán elfelejtjük ezt a bennünk lévő igazi békét, és az életben zavarokkal és nehézségekkel találkozunk. Ha valahogy tudunk rá időt szakítani, vagy őszintén le tudunk ülni, vagy csak megnyugszunk és aztán magunkban keressük, akkor ismét meg fogjuk találni ezt a békét és boldogságot. A meditációnak ez az igazi jelentése. Valójában nem kell a házunk egyik csendes sarkában ülnünk. Ülhetünk bárhol, vagy állhatunk a busz pályaudvaron, vagy a buszon munkába menet, ülhetünk a munkahelyünkön, és csendben kutathatunk mélyen magunkban a mindig létező, valódi lélek után. Mert mi nem a test vagy az elme vagyunk. Mi nem vagyunk azonosak azzal, amit teszünk vagy amit tanulunk, és nem azok vagyunk, aminek hisszük magunkat az agymosás után. Nehéz ezt elmagyarázni. Én magam csak úgy, világosan értem, és sok gyakorlótársunk is érti ezt.

Ha mi igazán, még akár intellektuális módon is felismerjük vagy analizáljuk azt, amit úgy hívunk, hogy "Én" vagy "Smith kisasszony" vagy bárhogy is hívjuk magunkat, akkor tisztán fogjuk tudni, hogy mi nem azok vagyunk. Nem létezünk, ha ez az a mód, ahogy azonosítjuk magunkat. Ha azt gondoljuk, hogy mi vagyunk az, aki sok iskolai tudással rendelkezik, vagy aki mérges, amikor az életben csalódásokkal és problémákkal áll szemben, vagy aki kedves, aki elégedett a sok sikerrel stb., ez nem az igazi "mi". Mielőtt megszülettünk, például nem volt tudomásunk az iskolai osztályzatokról, vagy nem ragaszkodtunk a könyvekben lévő bölcsességhez, és nem volt gyűlöletes tulajdonságunk, nem volt meg a szerető hozzáállásunk, vagy az, ahogy most viszonyulunk a kellemes dolgokhoz, vagy utasítunk el kellemetlen helyzeteket, stb. Tehát ezek csak szokások, a tudásanyag, amit összegyűjtünk, miközben felnövünk.

Már mindenki tudja, hogy miként kell meditálni, de ti rossz dolgokon meditáltok. Egyes emberek csinos lányokon meditálnak, és van aki a pénzen, és van aki az üzleten. Minden alkalommal, amikor minden figyelmedet teljes szívből egy dologra fordítod, az meditálás. Most én csak a belső erőre, az együttérzésre, a szeretetre, Isten könyörületére fordítok figyelmet. De ez nem úgy történik, hogy valaki egy csendes helyen keresztbe rakott lábbal leül, és akkor kap valamit. Először is kapcsolatban kell lenned ezzel a belső erővel, és aztán a belül lévő igazi Én fog meditálni, és önmagát fogja felébreszteni. Ez a mi meditációnk. Fel kell ébreszteni a belül lévő igazi Ént, hagynunk kell őt meditálni, és nem az emberi agyunkat, és a halandó értelmünket kell használnunk. Ha nem ezt teszed, akkor le fogsz ülni, és ezer dologra fogsz gondolni, és nem leszel képes mérsékelni a szenvedélyeidet. De amikor felébredt az önvalód, az igazi belső Én, a benned lévő Isteni erő fog szabályozni mindent. A valódi meditációt csak azután fogod ismerni, miután egy igazi mester erőátadása által felébredtél. Máskülönben ez csak a testeddel és elméddel való birkózásra pazarolt idő.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Stanton, CA , USA,
1991. május 19.

 

"Amikor imádkozol Atyádhoz, menj be a te titkos szobádba és titokban imádkozz, és Atyád látni fog téged és nyíltan fog téged megjutalmazni."
(Máté 6.6)

Vagyis, hogy imádkozunk mi titokban, amikor mindnyájan templomba járunk és nyilvánosan imádkozunk? Szóval, talán nem ez a módja. A Biblia azt tanítja nekünk, hogy ne imádkozzunk hangosan, mint ahogy a pogányok vagy álszentek teszik. Így a titok ebben a titkos szobában van. Ezért, amikor templomba megyünk, sokat imádkozunk hangosan, és Istent kivéve mindenki hallja! Így legtöbbször kívánságaink nem teljesülnek. Ez azért van, mert nem követjük, amit a Biblia mond. Hogyha hiszünk benne, akkor figyelmesebben kellene azt tanulmányoznunk.

Most nem arról van szó, hogy ott kell ülnünk és állandóan Istenre kell gondolnunk. Csak egybe kell olvadnunk Istennel, eggyé kell válnunk Istennel, és mindig az Ő tudatában kell lennünk. Ezt jelenti Isten Országa. Hogyha néha, vasárnaponként a templomba mész, ez is egy mód arra, hogy keresd Isten Országát, de valószínűleg nem egy nagyon gyümölcsöző mód. Mert Jézus azt mondta nekünk, hogy Isten Országa nem a szabályok betartásával jön el, hanem ez bennünk van. Ha ez így van, mit fogunk tenni? Bár azt mondták, hogy Isten Országa nem szemlélődésen át jön, még csak nem is a meditáláson keresztül, mégis meditálnunk kell. Mert ettől jobban tudatában vagyunk Isten Országának. Isten Országát nem meditálással hozták létre, de meditálással ismerjük fel Mennyei Országunkat, ami már önmagunkban létezik.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Stanton, CA , USA,
1991. május 19.

*****

Úgy hisszük, hogy a meditációnk, az Istentől származó eredeti terv, azért, hogy kapcsolatba tudjunk kerülni az Isteni erővel és Isten Szavával. A Biblia azt mondja,

"Kezdetben volt az Ige, és az Ige volt Isten és az Ige Istennel volt."
(János 1.1)

Tehát mi azon az Igén meditálunk, ami a belső rezgés, az Igén, ami jelzi a frekvenciát, az Isteni Erőt. Mert mi Isten temploma vagyunk, és Isten ily módon beszél hozzánk. Ő nekünk fény formájában jelenik meg, és hangok formájában beszél hozzánk. Látva a fényt, sok egyebet is látunk. Hallva az Igét, sok egyebet is hallunk. Mi közvetlenül Istentől halljuk a tanításokat. Szóval ez az, amin mi meditálunk. De hogyha van egy nagyhatalmú tanítód, belül imádkozhatsz hozzá, ha nehézségeid vannak a meditálásban. Vagy, ha túlságosan távol vagy Istentől, akkor szükséged lehet egy közvetítőre. Szóval te még egy kicsit gyenge vagy, mint a kisbaba, akinek a járáshoz szüksége van a szüleire, akik megtartják. De később egyedül jársz. Tudnod kell, hogy a célod az, hogy egyedül járj és felnőj, és ne támaszkodj örökké a szüleidre.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Gilroy, CA , USA,
1990. augusztus 13.

 

Egyszerűen arra fordítsd a figyelmedet, amire kellene, - Istenre - a pénz és az egyéb dolgok helyett. Már megvan a képességed a meditálásra. Különben, ha nem tudnál semmire figyelni, akkor nem tudnád a munkádat végezni, gondoskodni a gyerekeidről. Szóval, csak figyelj Isten Országára. Idővel precízebben meg fogunk téged tanítani. Nem arra van szó, hogy a tanítás hosszú időbe telik, csak arról, hogy az előtte és utána történő folyamatok elmagyarázásához idő szükséges. Ez azért van, hogy tudd, mi vár rád a mennyekbe vivő úton, a tudatosság különböző szintjein. Ezért ez időt igényel. Különben csak becsuknád a szemed, és azonnal megvilágosodnál.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Stanton, CA , USA,
1991. május 19.

Légy tudatában annak, hogy meditáció közben az energiarendszered nyitott. De, ha van egy élő mesterünk, akinek most élő energiája van, akkor ő meg tud védeni minket ettől a hatástól. Azonban ha egy múltbéli mestertől próbálunk tanulni, akinek a mágneses mezeje egy magasabb dimenzióba húzódott fel, esetleg kicsit nehéz lehet tőle védelmet kérnünk. Hajlamosak vagyunk arra, hogy könnyebben összeszedjük a környezeti hatásokat, legyenek azok rosszak vagy jók. Így soha nem lehetünk biztosak abban, hogy az a meditációs élmény a miénk vagy a szomszédé.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
San Francisco, CA , USA,
1993. november 27.

Kérdés: Hol meditálhatunk?

Mester: Bárhol. Egy parkban, kertben, buszon, repülőn, de ne akkor, amikor autót vezetsz! Akkor ne csináld! (Nevetés) Kétfajta meditálás van, az egyik a belső fényen, a másik a mennyei zenén. Az utóbbi esetben magadban kellene meditálnod, így jobb. Beavatáskor mindent el fogok magyarázni.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Brüsszel Belgium.
1993. április 29.

K: Mennyit kellene naponta meditálnunk?

M: Ez attól függ, milyen gyorsan akarsz Istenhez jutni. Szóval átlagembereknek talán fél óra, vagy egy óra. De a komoly beavatottainknak legalább két és fél, vagy három óra. Aztán miután ehhez hozzászoksz, amikor beszélsz, amikor mész, amikor alszol, ez állandóan egyfajta meditáció lesz a számodra. És, még amikor alszol, akkor is láthatod a mennyországot és kommunikálhatsz fejlettebb lényekkel.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Mexico város, Mexico
1993. március 30.

K: Meditálás közben hogyan koncentráljuk gondolatainkat anélkül, hogy mindennapi életünk hatással lenne ránk?

M: Gyakorlással ez egy idő után magától fog jönni. Erőltetés nélkül. Azt sem fogod tudni, mikor gondolkozol és mikor nem. Csak ülsz ott és ez történik. Jönni fog a fény, jönni fog a hang és te mindenről meg fogsz feledkezni. És ha ebből bármikor ki akarsz jönni, ismét tudatában leszel mindennek. Rendben? Ez nagyon könnyű.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Honolulu, Havaii, USA
1993. március 27.

K: Mire kellene gondolnunk, mikor meditálunk?

M: Semmire. Már így is egyfolytában túl sokat gondolkozunk, miért kellene meditálás közben ismét gondolkoznunk? De van egy módja, hogy lecsendesítsük gondolatainkat és elménket. Meg fogom tanítani beavatáskor. Időre van szükségünk, hogy együtt leüljünk és beszélgessünk egy kicsit. A valódi beavatás alatt nem fogunk beszélni, én sem, és a csendben meg fogod találni az eredeti természetedet.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Párizs, Franciaország
1993. április 24.

K: Javasolható-e a meditáció gyakorlása annak, aki olyan mentális problémákban szenved, mint súlyos depresszió és skizofrénia?

M: Igen, ez rendben van. Fel fog vidítani és boldoggá tesz. Lehangolt vagy, mert nem látod Istent, el vagy választva az Ő szeretetétől. Ha egyszer már kapcsolatban állsz Vele, és érzed az Ő jelenlétét és szeretetét, akkor többé nem fogod magad levertnek érezni. Mindnyájan lehangoltak vagyunk, van aki jobban, és van aki kevésbé, mert el vagyunk választva Istentől, és vágyódunk a Vele való találkozásra. Akkor is, ha sok pénzünk van, jó feleségünk vagy férjünk, valahogy mi soha nem vagyunk teljesen boldogok ezen a világon. Mindig érezzük, hogy valami hiányzik. Néha olyanokat is teszünk, amik rosszak, mert azt hisszük, hogy azok fognak minket boldoggá tenni. Csak azért, mert hiányoljuk Isten szeretetét. Ezért, amikor be vagyunk avatva, és kapcsolatba kerülünk Istennel, akkor már nem fogunk ismét rossz dolgokat tenni. Könnyebb lesz betartanunk a parancsolatokat és szeretnünk ellenségeinket, mert velünk lesz Isten, és közvetlenül támogat minket.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
San Jose, Costa Rica
1989. június 9.

K: Azt mondtad, hogy ne menjünk és meditáljunk csak úgy egy barlangban, hanem legyünk kint a világban egyfajta élő, mozgó meditálásban. Beszélnél erről egy kicsit részletesebben?

M: Miután be vagy avatva, tudni fogod, hogyan kell meditálni, miközben éled az életedet és nem fogsz kirohanni a világból. Ezt a nagy kozmikus erőt be fogod illeszteni a napi tennivalóid közé, ugyanúgy, mint amikor meditálsz. Kissé tudatosabban fogod ezt öszszegyűjteni, és életed során elosztani, hogy hasznot hozz a mi világunknak. Különben nincs haszna, ha meditálunk, és csak magunkat áldjuk meg. Valójában, amikor ismerjük önmagunkat, akkor az egész világot meg tudjuk áldani. Miután be vagyunk avatva, és meg vagyunk világosodva, bármit is csinálunk, annak lesz egy mélyebb jelentése is, több, mint a felszínen látszó fizikai tevékenység. Élvezettel fogjuk tenni a dolgunkat és nem csak a kötelességünket fogjuk teljesíteni, mint azelőtt. Képesek leszünk kevesebb munkával egyre többet nyújtani. Látod, én egy nagyon kicsi ember vagyok, nem eszem olyan sokat és nem alszom annyit, mégis azt mondod, hogy nagyon aktív vagyok. Ettől a nagy energiától van. Én kikészülnék, ha nem csinálnék semmit. (nevetés)

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Santa Cruz, CA, USA
1993. október 19.

K: Azt mondtad, hogy a meditálás csökkenteni fogja a vágyakat és az igényeket, de mindegy milyen boldog vagyok, még mindig sok vágyam és igényem van. El tudod magyarázni, hogy miért?

M: Te talán nem úgy meditálsz, mint ahogy én meditálok. Azért nem lehetek felelős. Amikor azt mondom meditálni, azon a meditálás Quan Yin Módszerét értem. Mi közvetlen kapcsolatban vagyunk saját forrásunkkal a minden boldogságot, minden kívánságot teljesítő erővel, és akkor, ott, abban a pillanatban boldogabb leszel, vágyak nélkül. Kérdezd meg bármelyik tanítványomat. Persze néhányan lassabban kapják ezt meg, mert a szintjük különböző, de mások gyorsabban megkapják, és végül minden vágy egyszerűen eltűnik. Mi nem utasítunk el dolgokat. A "vágynélküliség" nem jelenti mindennek az elutasítását ebben az életben. Ez nem igaz, nem igaz. Mi kedvelünk dolgokat, mi szeretünk dolgokat, vigyázunk dolgokra, de nem ragaszkodunk hozzájuk. Amikor ezek a dolgok nem a kívánságaink szerint alakulnak, az sem zavar minket. Érted? Ez a "vágynélküliség" állapota. De ez nem azt jelenti, hogy te nem mész pénzt keresni. Nem, nem, nem!

Légy sikeres, légy olyan sikeres, amilyen csak lenni akarsz! Dolgozz meg érte, használd a belső bölcsességedet, hogy még sikeresebb legyél. Keress annyi pénzt, amennyit csak akarsz és megérdemelsz, és ha nem tudod az összeset felhasználni, add nekem! (Nevetés) Én fel tudom használni. Oda tudom adni a Fülöp-szigeti vulkánkatasztrófa áldozatainak. Oda tudom adni a vietnámi menekülteknek, akiknek nincs ruhájuk, nincs ágyuk, nincs szúnyoghálójuk vagy a sok egyéb helyen élő szegényeknek.

Nem, ne add nekem, nem fogadnám el a pénzedet. Csak viccelek! Ha nem tudnád, mit csinálj vele, meg fogom mondani, mit lehet. Ennyi az egész. De a saját pénzedet te fogod használni. Én nem fogadok el semmiféle adományt.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Honolulu, Havaii, USA
1993. március 27.

K: Hogyan fejleszthetjük a harmadik szemünket?

M: Nem fejleszted a harmadik szemet, mert az már ott van. Nem tudjuk fejleszteni azt, ami nem anyagi természetű. Tudod, a harmadik szem ez csak egy kifejezés, mert ott egyáltalán nincs szem. Normálisan nekünk két szemünk van, és a dolgokat korlátolt látóképességgel látjuk, de ha van másik szemünk, a harmadik szem, akkor az egész világmindenségben láthatunk dolgokat. Ezért hívják harmadik szemnek. Valójában a léleknek nincs szüksége szemre, hogy lásson; nincs szüksége fülekre, hogy halljon vagy bármilyen érzékszervre a dolgok észleléséhez. Ez a legfelsőbb Igazság, a legfelsőbb felfogóképesség, anélkül, hogy bármilyen testi eszközt használnánk. Ez a mi lelki erőnk, a bennünk lévő Legfelsőbb Mester, aki tud mindent, hall mindent, minden módon és mindenütt. Ő az, akit nekünk meg kell találnunk, mert mi ezek vagyunk, a Legfelsőbb Mester minden univerzumban. El tudod képzelni milyen hatalmas vagy, és hogy miként éled jelenleg az életedet? Azért sajnállak annyira, mert idejöttél meghallgatni engem, és neked nem kellene ezt tenned. Mert mi egyenlők vagyunk, mi pont ugyanazok vagyunk, ugyanazt az erőt birtokoljuk. Ez egy nagyon szomorú dolog. De tudni fogod, ha elfogadod azt, amit mondok neked, és ugyanazt fogod tudni, amit én tudok, és amit Krisztus és Buddha tud.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Honolulu, Havaii, USA
1993. március 28.

K: Amikor alszunk, a testünk is alszik. Így ki az, aki lát?

M: Az a lelked, az igazi éned. Te nem a tested vagy. A fizikai szemed semmit sem tud látni a lelked ereje nélkül. Testünk, bizonyos tekintetben börtön, egy eszköz. Szükségünk van egy szobára, amiben lelkünket ezen a földön elszállásoljuk. Legtöbbször beavatás után a mester elrendezi, hogy karmánk egy részét álmainkon keresztül fizessük vissza. Így kényelmesebb. Néha a jövőt is láthatod.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Boston, MA, USA
1991. február 24.

K: Amikor meditálok, néha nagyon emelkedettnek érzem magam, de a feketén és fehéren kívül nem látok semmit. Ez azt jelenti, hogy én alacsonyabb szinten vagyok, vagy, hogy még nem vagyok olyan jó?

M: Ha fekete-fehéret látsz, venned kellene egy színes TV-t! (nevetés) Tudod, az a meditáció legjobb eredménye, ha emelkedettebbnek, békésebbnek, szeretetteljesebbnek, magasztosabbnak és boldogabbnak érzed magad belülről. Mindez az áldással kapcsolatos. Ha meditálunk, és sok fényt látunk és halljuk a hangot, ez azért van, mert a fénytől és hangtól tanulni akarunk, mert akarjuk az élet bölcsességét, lelkünk békéjét és nyugalmát. Így, ha te elérted a békét és a boldogságot, ez azt jelenti, hogy valahogy te már feldolgoztad a fénytől és hangtól jövő áldást. Az a fontos, hogy áldáshoz, boldogsághoz és szerető kedvességhez jutsz, napról napra egyre többhöz.

Ching Hai Legfelsőbb Mester
Seattle, WA, USA
1993. Április 6.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok