Közvetlen Kapcsolat Istennel

belső fény és hang meditációval

Hualien, Formosa,
1989. március 22.
106. magazin

Végünk van, ha a spirituális gyakorlás elkezdése után még mindig elvárunk dicsérő szavakat. Lehetetlen lesz számunkra, hogy felismerjük a teljes szabadság és nyugalom legfelső szintjét, ahol nincs se jó, se rossz, ahol az ember nem érzi úgy, hogy hízelegnek neki, amikor dicsérik, vagy nem bántódik meg, amikor megszégyenül. Annak a szintnek az eléréséhez spirituálisan kell gyakorolnunk, és szükségünk van egy Megvilágosodott Mesterre, hogy belső énünket oktassa.

Amikor a Megvilágosodott Mester lát minket, ő azonnal tudni fogja, hogy hol van szükségünk javításra, és miképpen tegye azt meg, szigorúan vagy gyengéden. Ezért, ha a spirituális gyakorlásért követünk egy Mestert, akkor tisztelnünk kellene az utasításait, és tetteinket, beszédünket és gondolatainkat teljesen neki kellene felajánlanunk. Ha csak félig köteleztük el magunkat, akkor ne okoljuk a Mestert, amikor nem sikerül valamit elérnünk. A Mester a felét adja, amikor a felét kérjük, és mindent megad nekünk, amikor az összeset kérjük.

Ha egyszer spirituális gyakorlásba fogunk, akkor nem csak önmagunkra kellene gondolnunk, vagy csak a testünkkel és a kellemes tapasztalatainkkal törődnünk. Nem szabad megfeledkeznünk mások szenvedéseiről. Ezért még akkor is ki kellene mennünk, ha nem akarjuk. A mi spirituális gyakorlásunk célja, hogy hasznára legyünk másoknak, nem csak saját magunknak ; és ez az igazán nemes eszménykép. Készségesen megosztani másokkal bármilyen jó dolgot, amink csak van; a spirituális gyakorlásnak ez a valódi célja.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok