Közvetlen Kapcsolat Istennel

belső fény és hang meditációval

Ha azt mondjuk, hogy vegetáriánusan táplálkozunk, de a gondolataink nagyon erőszakosak és durvák, nem törődünk mások érzéseivel, mindig önzők vagyunk, és először mindig mindent magunknak próbálunk megszerezni, bármi áron, mások kényelmének és érzéseinek az árán - akkor ez nem jó. Ez nem jó nekünk, nem jó a családunknak, és egészében véve nem jó a nemzetnek és a világnak sem.
Ezért mondják a kínaiak: "Először saját magunkat kell fejlesztenünk - a nagy Ént, a Bölcsességet -, és csak azután törődhetünk a családdal, majd a nemzettel, és azután tudunk békét teremteni az egész bolygón." És ez így igaz.

Read more ...

A gondolatok az egész bolygóra hatnak. Ezért, bár a csoportunk kicsi e világ népességéhez képest, a gondolataink nem kicsik. Változást érhetünk el együtt, ha a gondolataink ugyanabban az irányban összpontosulnak. És a gondolati erőnek ez a fajta összpontosítása segíthet a másik, negatív erő legyőzésében, és akkor jobbá tehetjük a világot. Ez is a célja a mi jelenlétünknek itt az elvonuláson, mert megváltoztathatjuk a jövőt. Nem számít, hogy milyen rossz a jelen, változtathatunk, mert megvan a szabad akaratunk a jövő megváltoztatására.

Read more ...

Ha nagyítót használunk napsugarak fókuszálására, tüzet tudunk gyújtani alatta azon a ponton, ahol a sugarak összefutnak. Különben hiába van napfény bőven, nem tudjuk hasznát venni. Hasonlóan, az életerőnk szét van szóródva szerte az egész testünkben, és még azon kívül is. Amikor figyelünk valamire, erőt adunk annak, az életerőnket adjuk annak a dolognak. Ezért azáltal, hogy minden figyelmünket egy pontra összpontosítjuk, bármilyen problémát meg tudunk oldani. Olyan tüzet tudunk létrehozni, ami eléget majd minden akadályt. Ez nagyon logikus, nem rejtélyes.

Read more ...

Hasonlóképpen, miért kell csoportos meditációra járnunk, gyakorlótársainkkal és erkölcsös emberekkel találkoznunk? Mert csak akkor ismerhetjük fel a szintünket, és hogy mit kellene tennünk. Hogyha állandóan alacsonyabb szinten lévő emberekkel keveredünk, természetesen visszafejlődünk! Még ha el is kerülhetnénk a hatásukat, nem lenne időnk magasabb szintű dolgokra gondolni! Elfoglaljuk magunkat alacsonyabb rendű dolgokkal, a tudásunk megreked és használhatatlanná válik. Még ha meg is őrizzük a tudásunkat, nincs esélyünk használni és kifejleszteni. Nem igaz? (H: Igen!) Nem alkalmazunk diszkriminációt, de a hasonló természetű dolgok vonzzák egymást!

Read more ...

Nincs szabály, ami azt mondja: "Szentebb vagyok, mint te." Nincs semmi ilyen. Vagy "Ezt kell tenned, azt kell tenned, különben meg fogsz halni." Ez nem igaz, mindenképpen meg fogtok halni. (Nevetés) Nem igaz, hogy ha nem csinálod amit mondok, akkor meg fogsz halni. Ez nem így van. De amit csak mondok, az a ti érdeketekben van. A leggyorsabb, a leghatásosabb útért van; hogy a legbiztosabb úton érjétek el a belső erőt, ismerjétek fel saját nagyságotokat, és ismerjétek fel, hogy végül is ti vagytok a mester. El kell döntenetek, hogy mit csináltok. Ti választjátok ki az utat, amin jártok. Ti választjátok, hogy a szeretetben, szépségben és az erényekben jártok. Ez a ti szabadságotok. Ez a ti szabadságotok, a felelősséget választani a nemes úton az életben. Én csak itt vagyok valahányszor hiányzom nektek. Ha jöttök, elmondom nektek amit tudok. Ez minden.

Read more ...

Bármi ilyesmi, ami ebben a világban történik, nagyon bánt engem. Nem tudom nézni a tévét, mert most a madárinfluenzát mutatják, csirkék és kacsák ezreit csak úgy megfogják a nyakuknál fogva és bedobják egy zsákba becsukják a zsákot és bedobják a szemétbe. El tudjátok képzelni, mi lenne, ha ez veletek történne meg? Képzeljétek csak el! Élve eltemetik őket, egyszerűen csak így! Vagy bedobják a tűzbe, és élve elégetik. Képzeljétek bele magatokat! A világnak csak annyit kellene tennie, hogy vegetáriánus legyen, és ne tenyésszen annyi csirkét, hagyja őket békén, akkor senkinek sem ártanának.

Read more ...

Kérdés: Manapság rengeteg vallásos szekta van a világon. Honnan tudjuk, hogy melyik fog elvezetni minket az Igazsághoz?

Mester: Csak akkor fogod megtalálni az Igazságot, ha találtál egy Megvilágosodott Mestert. A gond nem a vallásos szektákkal van. Mindegyikük jó, de legjobb egy Megvilágosodott Mestert találni. [Taps] Sok vallásos út létezett az ősi Indiában, de miért követték az emberek Shakyamuni Buddhát? Azért, mert egy Megvilágosodott Mester volt. A spirituális gyakorlásban a tanításomat követve nem kell megváltoztatnod a vallásos hitedet. A katolikusok továbbra is hihetnek Jézus Krisztusban és Istenben; a buddhisták továbbra is hihetnek a legmagasabb Buddhában, aki úgyszintén Isten. A legmagasabb Isten az a legmagasabb Buddha; az egyetlen különbség az a név, ahogy mi ismerjük őket. Mindössze a belső Legfelsőbb Erőben kell hinnünk; semmit sem kell megváltoztatnunk.

Read more ...

Az indiai filozófia szerint az a legnagyobb elérhető dolog, hogy mindent megteszünk a Mesternek. Ez a legmagasabb szintű odaadás, mert néha különböző elképzelésünk van arról, hogyan szolgáljuk a Mestert. Azt gondoljuk, hogy ezt, azt, meg amazt tesszük. Valójában nem azt tesszük, aminek a megtételét a Mester kéri tőlünk. De mi a gond ezzel? Mi a rossz abban, hogy nem azt tesszük, amit a Mester kér? A pokolba fogunk menni? Nem! Felmérgesítjük a Mestert? Nem!

Read more ...

Nem az a legfontosabb nektek, hogy engem nézzetek, hogy lássátok mit csinálok, hogy jó vagyok-e vagy rossz, hanem hogy magatokat lássátok, hogy igazán, őszintén akarjátok-e tudni az erőtöket vagy sem. Ha igen, akkor tudni fogjátok. Ha nem, nem számít milyen jó vagyok. Még ha Isten vagyok is, nem számít. Ti vagytok a legfontosabb, nem én.

Még ha a megtestesült Isten vagyok is, nem tudok nektek segíteni, ha tele vagytok szeméttel, kétségekkel, komoly mentális komplikációkkal. Ha nem akarjátok tudni, hogy milyen hatalmasak vagytok, ha tovább kételkedtek bennem, az azt jelenti, hogy elfelejtettétek megpróbálni felismerni milyen hatalmasak vagytok, milyen erő van bennetek. Amint bárki másra összpontosítotok, jóra vagy rosszra, elfelejtitek magatokat. Elfelejtetek befelé koncentrálni, és megtalálni az otthonotokat. Ez a ti problémátok, nem az enyém.

Read more ...

Életünkben a legtöbb gondot mi magunk okozzuk. Rengeteg felesleges dologra gondolunk, mert előítéleteink vannak a helyzetről, és arról, hogy a múltbeli tapasztalataink alapján milyennek kellene lennie. Azután csak rögzülnek az elképzeléseink és elvárjuk, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogy a múltban, vagy ahogy mi gondoljuk, hogy történniük kellene. Így nyomorúságossá tesszük az életünket. Csak nyitottnak kellene lennünk az új kihívásokra, elfogadni Isten ajándékát minden pillanatban - bármit, új kíváncsisággal és lelkesedéssel - és együtt dolgozni bárkivel, aki közel áll hozzánk, hogy egymásnak boldogságot adjunk, és akkor mindenki egy angyal lenne. És minden pillanat mennyei.

Read more ...

Spirituális gyakorlóként sok emberen segíthettek. Bárki, aki kapcsolatban van veletek, az velem is kapcsolatban van. Bárki, aki velem kapcsolatban van, az a hatalmas spirituális renddel van kapcsolatban. Nem egyedül dolgozom; sok kollégám van a mennyekben és a földön. Összeköttetésben állunk egymással, mint egy hálózatban. Ezért az egyikünkkel meglévő kapcsolat az egész csoportra kiterjed. Például egyesek közlekedési balesetben vagy merénylet által meghalhatnak, vagy öngyilkosok lesznek. Amikor nehézségbe ütköznek, mégis megmenekülnek és egy másik szférába kerülnek, csak mert láttak egyszer téged, találkoztak vagy kapcsolatban voltak veled, vagy hallották a Mester nevét.

Read more ...

Valójában nincs ítélkezés. Nincs ujj, amelyik rád mutat, mondván: "Te rossz ember vagy, te jó ember vagy." Ez nem így van. Csak a választásotok természete, a bennetek lévő bölcsesség mondja nektek, hogy válasszátok azt, ami hasznosabb, ami boldogabb másoknak és nektek. És ha nem hoztok ehhez hasonló jó ítéletet életetek során, akkor meg kell tapasztalnotok, hogy a rossz dolog tényleg fáj, meg kell tapasztalnotok a fájdalmas érzést: hogy tudjátok legközelebb, hogy ne csináljátok ezt ismét, mert ez rossz választás. Látjátok? Így tanuljuk meg egyik életről a másikra azt, hogy jól döntsünk, hogy cselekedeteinknek igazán bölcs választéka legyen. Ezért aratjátok a jutalmat itt és a túlvilágon. Hm? Tehát ha azokat a jó dolgokat teszitek, amiket mondtam nektek, akkor biztosan ismét együtt leszünk, mert a tapasztalat és a választás természete szerint minden, ami jó, az össze fog tartani. Ilyesmik. Értitek, mire gondolok? Rendben. És ha jó választást hoztok ebben az életben, biztos vagyok benne, hogy együtt leszünk. Hosszabb ideig.

Read more ...

Az ahimsának három dimenziója van. Az első és legnyilvánvalóbb a fizikai kiterjedése. A második a szellemi, amibe az érzések tartoznak. A harmadik a spirituális dimenzió. Vagyis Ahimsa, nem csak az, hogy nem öljük meg vagy nem bántjuk az érző lényeket vagy embertársainkat, hanem, hogy védjük is életüket. Nem csak azt jelenti, hogy negatívak, nem cselekvőek, passzívak vagyunk, úgy mint: "oké, nem ölök, nem szidok, nem okozok fájdalmat", hanem védjük is őket.

Második az érzelmi vagy értelmi aspektus. Tegyük fel megbántunk valakit, magunkat is beleértve érzelmileg vagy az értelmen keresztül, ez az én szerény megértésem szerint is, himsa. Így az ahimsa azt jelenti, próbálunk senkit sem tudatosan megbántani érzelmileg, persze ezt nem tudjuk elkerülni, ha nem értjük milyen érzelmei vannak a másiknak és akkor az megbocsátható. Bármikor, ha tudjuk próbáljuk elkerülni.

Read more ...

Mi nem csupán ilyen fizikai lények vagyunk; hanem sokrétegű lények vagyunk. Nagyszerűek, nagyszerűek vagyunk, nagyszerűbbek, mint amilyennek el tudnánk magunkat képzelni. Minél mélyebbre hatolunk a rejtélyes világmindenség légkörébe, annál többet tudunk meg önmagunkról: azt, hogy sok más tudatszinten létezünk, ugyanakkor, amikor itt és most jelen vagyunk a fizikai bolygón.

A belépés a mennyországba nem azt jelenti, hogy bárhová el kell mennünk, vagy először meg kell halnunk. Nevezhetjük ezt "meghalásnak", de mégis élhetünk és működhetünk ezen a világon, miközben egyidejűleg látjuk a mennyországot, és kapcsolatban vagyunk Istennel. Mialatt Énünk és tudatosságunk különböző szintjein haladunk keresztül, sorra látogathatjuk Isten különböző lakhelyeit. És akkor ráébredünk majd, hogy igaz az, amit a Biblia mond: "Mi vagyunk Isten temploma, és a Szentlélek bennünk lakozik."

Read more ...

Akik a gyakorlásban nem akarnak engem követni, azoknak csak meg kellene próbálniuk vegetáriánusnak maradni és betartani az öt szabályt, hogy újra emberi formában jöjjenek vissza. Az öt szabály arra jó, hogy mint emberi lények jöjjünk újra vissza. Ezzel szemben, visszajőve végezheti valaki valami emberi lénynél alacsonyabbként is, ha ezek alá a szabályok alá süllyed. Olyan ez, mint iskolába járni. Vannak általános iskolák és középiskolák. Milyen színvonal alapján lehetünk általános iskolára érettek? És milyen a középiskola és a főiskola színvonala?

Read more ...

Tehát, ha elvesszük az alkoholt, az összes húst és a cigarettát, akkor a családok máris sokkal jobban lennének, és az iskola egy jobb hely lenne. Tehát mindenre hatással van! A tiszta élet hatása valóban óriási. Nemcsak egy személyre, vagy egy családra, az egész társadalomra hat.

Azt hiszem, a világnak ezt kellene tennie. Ha csak úgy tesznek, mint mi, és követik a példánkat, még csak nem is kell meditációt tanulniuk tőlem, vagy szentté válniuk. Nem kell, hogy tanítsam őket, nem kell velem találkozniuk. Csak annyit tegyenek, hogy tisztán élnek. Még Istenhez is imádkozhatnak, vagy akihez csak akarnak. De az erényeik, a jó életük hatással lesz az egész világra, és az egész világ Édenkert lesz. Rám már nem is lesz szükség.

Read more ...

Mindenkinek van bölcsessége, de nem mindenki képes ezt használni. Ilyenkor azt mondjuk, hogy akadályokba ütközünk, vagy a karmánk miatt van. Mi a karma? Olyan, mint egy láthatatlan valami az úton, ami megakadályoz minket abban, hogy elérjük a célunkat. Ezért hívjuk akadálynak. Hasonló dolgok előfordulnak a spirituális gyakorlásunkban is.

A Buddha szint, vagyis a teljes megvilágosodás elérésének a szintje az olyan, mint a hegymászás - a csúcsot kell elérni ahhoz, hogy szentekké váljunk. Azonban sok fatörzs és kő állja el az utunkat, ezért nem tudunk felfelé haladni. Ezeket nevezzük akadályoknak...

Read more ...

Azt hiszem, reggel a legjobb meditálni, akkor nagyon könnyen lesznek belső élményeink és láthatjuk a Fényt, mert akkor az elménk viszonylag tiszta az elegendő alvás után. A megfelelő alvás után, de amikor még van bennünk egy kevés álmosság, az a legjobb idő a meditálásra. Persze, akkor a legnehezebb felkelni, ugyanúgy, mint amikor ettünk, de még nem laktunk teljesen jól, és még akarunk enni egy kicsit. Ez a legjobb idő a meditálásra.

Read more ...

Ennek a történetnek "Guru Bhakti" a címe. Szanszkritül a guru Mestert, Megvilágosodott Mestert jelent. Bhakti odaadást, egy Mester iránti tökéletes engedelmességet jelent, hogy csak rá gondolunk, minden tettet, beszédet és gondolatot Neki ajánlunk. Bármit is mond egy Mester, vagy egy Megvilágosodott Mester, vita nélkül teljesen engedelmeskedünk. Ezt hívják szanszkritül Guru Bhaktinak.

Réges régen volt egy ember, aki őszinte kereső volt. Valahányszor hallotta, hogy egy nagy Mester előadást, vagy egy erényes ember beszédet tartott, nem vesztegette az idejét, hanem rögtön a helyszínre ment a feleségével...

Read more ...

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok