Közvetlen Kapcsolat Istennel

belső fény és hang meditációval

Ching Hai Legfelsőbb Mester
San Francisco, 1989. május 25. (eredetileg angolul)
63. magazin

Kérdés: Hogyan viszonyulsz "önmagad" elvesztésének a félelméhez, az én-nélkülivé, egó nélkülivé váláshoz?
Mester: Nem emlékszem rá, hogy miként viszonyulok ehhez. Ez természetszerűen megy, ahogy kapcsolatba kerülsz Istennel, és egybeolvadsz Istennel. Csak úgy természetesen nincs már éned többé. Lassanként az én eltávozik. Így van. Nem foglalkozom vele. Ezzel foglalkoznunk zavaros dolog, mert az én nagyon nagy, ezért hagyd, hadd foglalkozzon vele Isten. Miután gyakorlod ezt a módszert, egyre kevésbé leszel az "én", és úgy egyre nagyobbá válsz. Minél kisebb leszel, annál nagyobb vagy. Ez Isten ellentmondása. Nem azért van, hogy mi megértsük.

K. Hogyan meditálsz?
M. Hogyan? Természetesen már mindenki tudja, hogyan kell meditálni, csakhogy ti rossz dolgon meditáltok. Egyesek csinos lányokon, mások pénzen, megint mások pedig üzleten meditálnak. Minden alkalommal, amikor összpontosítva, és teljes szívvel nagy figyelmet szenteltek egy dologra, az a meditálás. Na most, én csak a belső erőre figyelek, Isten könyörületességére, szeretetére, irgalmas tulajdonságára, és ez az én meditációm. De ahhoz, hogy hivatalosan így tegyünk, egy csendes sarokban kellene ülnünk, és önmagunkban kellene legyünk; ez a meditáció folyamata. De nem a csendes, sarokban ülés által kap az illető valamit. Nem, nem! Először azzal a belső erővel kell kapcsolatba kerülnötök, és azzal a belső erővel meditálunk. Valójában, ez így van. Ezt hívják ön-ébredésnek. Fel kell ébresztened a belső igazi Én-t, és hagynod kell, hogy Ő meditáljon, nem te, az emberi agy és a halandó értelem. Az az erő fog meditálni, Ő meditál, Ő ébreszti fel Önmagát, Ő tudja majd, hogy hogyan cselekedjen.
Pillanatnyilag hagyod Őt aludni, és te végzel el mindent az aggyal, az agy utasítására megszokásból. Így, még mikor le is ülsz, ezeregy dologra gondolsz, és nem tudod féken tartani a saját szenvedélyeidet. De amikor az éned felébred, az igazi belső Én, akkor a benned lévő Isteni erő irányítani fog mindent, meditálni fog, és vissza fog térni a saját énjéhez. És ez az igazi meditálás. A valódi meditálást csak azután ismered meg, hogy egy valódi mestertől jövő erőátadással felébredsz. Különben ez csak időpazarlás, agybirkózás, testbirkózás. Csak a testedet pihenteted, de az elme tovább küzd és harcol. Ez nem valódi meditálás.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok