Közvetlen Kapcsolat Istennel

belső fény és hang meditációval

Article Index

A Quan Yin módszerbe való beavatás egyik előfeltétele az egész életre szóló elkötelezettség a vegán étrend mellett. Ebben az étrendben megengedettek a növényi forrásokból származó ételek, de a tejet és a tojást is beleértve semmilyen állati eredetű ételt sem szabad fogyasztani. Ennek sok oka van, de a legfontosabb az Első Szabályból származik, ami azt mondja nekünk, hogy tartózkodjunk az érző lények életének elvételétől, avagy "Ne ölj".

A többi élőlény számára nyilvánvalóan előnyös, ha nem ölik meg őket, vagy más módon nem ártanak nekik. Kevésbé nyilvánvaló az, hogy a mások megkárosításától való tartózkodás az a mi számunkra ugyanúgy előnyös. Miért? A karma törvénye miatt. "Ahogy vetsz, úgy aratsz." Amikor ölsz, vagy másokat ráveszel, hogy a hús iránti vágyad kielégítése céljából a számodra öljenek, akkor karmikus adósságba keveredsz, és ezt az adósságot végül vissza kell fizetned.

Ezért a vegetáriánus étrend megtartása a szó szoros értelmében egy önmagunknak adott ajándék. Jobban érezzük magunkat és ahogy csökken a karmikus adósságunk, úgy javul az életünk minősége, és a belső élmény új, kifinomult, mennyei birodalmai nyílnak meg előttünk. Nagyon megéri azt a kis árat, amit ezért fizetned kell!

A húsevéssel szembeni spirituális érvek sokak számára meggyőzőek, de a vegetáriánus életnek egyéb meggyőző okai is vannak, amelyek mind a józan észben gyökereznek. A személyes egészség és táplálkozás, ökológia és környezet, etika és az állatok szenvedése, és a világméretű éhínség témaköreivel kapcsolatosak.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok